„80 nap az informatika körül” verseny

Ez a verseny azoknak szól, akik szívesen vállalják a megmérettetést, amit a rövid logikai feladatok megoldása jelent, és több fordulón keresztül folyamatosan dolgoznak.

A „80 nap alatt az informatika körül” játékban vasárnap kivételével naponta felteszünk a honlapunkra egy-egy feladatot, ami informatika vagy logika témakörben feltett elgondolkodtató kérdéseket tartalmaznak. Még aznap küldd el nekünk e-mailben a feladat megoldását és a megoldáshoz vezető gondolatmenetet a progverseny@itk.ppke.hu címre.

A válaszok beküldői biteket kapnak (fél bit/válasz, 1 bit/helyes válasz). Hetente további biteket lehet szerezni akkor, ha azon a héten sikerül az összes feladatot megoldanod. A heti értékelésében az is részt vehet, aki valamelyik napi megoldást késve küldi el, természetesen a késve beküldött helyes megoldás a napi bitben nem részesül, csak a heti plusz bitekért vesszük figyelembe.

A válaszok ellenőrizhetősége érdekében a következő heti forduló alatt az előző heti helyes megoldások felkerülnek a honlapra.

Az összesített eredményeket a verseny honlapján tesszük közzé. Természetesen a már lezárult fordulóra késve beküldött megoldásokat nem veszünk figyelembe.